ПОРЪЧАЙ ДНЕС И ВЗЕМИ ПРАТКАТА СИ УТРЕ С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 50лв!

ПРОМО цени на ВСИЧКИ ПРОДУКТИ чак до 19.01.2023. Весели Празници!

Регистрирайте се за да имате възможността да се възползвате от намаленията ни.

  • Натурална розова вода 100мл

Натурална Розова вода 100 мл

Съдържание: дестилирана  вода и розово масло от роза дамасцена

Приложение: охлажда и успокоява, подобрява еластичността на изсушената от слънцето кожа, неутрализира сърбежа. Полезна е при възпалени бронхи, ангина, проблеми с очите и венците. Има доказан ароматерапевтичен ефект.

Производител Сарис ЕООД

Царица на красотата, божествен дар, езотеричен символ, розата заслужено ни покорява като неизменен образ на съвършенството. Ароматът й вдъхновява поети като Шекспир, цветовете на й символизират различни страсти и състояния. Това е единственото цвете, което навсякъде по света- от древността до днес, вдъхновява, разпръсква незабравим аромат и лекува. Универсалната й комбинативност превръща розата в неизменен участник във всички велики парфюмни композиции. Тя е древна и едновременно - модерна, защото е съвършена!
В древните индийски предания срещаме първите сведения за скъпоценната роза. Неслучайно индийската , гръцката и римската митология разкриват, че богините на красотата Лакшми, Афродита и Венера са свързани в произхода си с красотата и аромата на розовия цвят. Исторически сведения показват, че в Китай розата се отглежда от 5000 години. Изключително преклонение пред това прелестно цвете откриваме във Франция. През цялото средновековие отглеждането на рози било привилегия на малцина, притежаващи специално разрешение . Розата е призната и за един от символите на Англия. От 1986г. е обявена и за цветен символ на САЩ.
Символика откриваме в асоциацията между нумерологията и розата - в масонството всяка от три рози е символ на ръководен принцип - Любов, Живот и Светлина.
Българската (казанлъшка) маслодайна роза се смята за донесена от Персия. Друг възглед насочва към столицата на Сирия Дамаск- латинското й название е „роза дамасцена“. Прочутият трендафил /още- гюл/е дал името си на световноизвестната Розова долина- люлка на магическото по качествата си розово масло. В народното ни творчество розата е възпята като образ на младостта, хубостта, жизнерадостта, любовта, мъдростта и съвършенството
Днес човечеството познава над 3250 вида рози.


Напиши ревю

Забележка: HTML не е активен!
    Лош           Добър

Натурална розова вода 100мл

  • Марка: SARIS
  • Код на продукта: SRW100
  • Наличност: В наличност
  • 8.00лв.
  • 6.40лв.

    Офертата е валидна от 21/11/2022 до 20/01/2023

Ключови думи: розова вода, флорална вода