ПОРЪЧАЙ ДНЕС И ВЗЕМИ ПРАТКАТА СИ УТРЕ С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 50лв!

ПРОМО цени на ВСИЧКИ ПРОДУКТИ чак до 19.01.2023. Весели Празници!

Регистрирайте се за да имате възможността да се възползвате от намаленията ни.

За мокрото бръснене

Специално за вас, мъже – малко повече информация за мокрото бръснене у дома.

Класическото мокро бръснене е ритуал и една от малкото процедури за мъже, които са грижа за мъжката кожа. На нашия сайт bestshave.eu ще намерите продукти за всички етапи на процедурата мокро бръснене у дома. 

Самият ритуал на класическото мокро бръснене варира според вашите предпочитания, но всяко мокро бръснене има няколко основни етапа, които се следват винаги и са важни за преживяването, за резултата и за ефективността на самата процедура:

1. Подготовка за бръсненето

Противно на общоприетото схващане, всъщност подготовката е ключът към едно добре изпълнено класическо мокро бръснене. Това е етапът, в който кожата и косъмът се подготвят за допир с бръснача. Крайната цел е порите да бъдат отворени и благодарение на това – косъмът да бъде омекотен в дълбочина.

На този етап първо трябва да почистите лицето с почистващ гел или мицеларна вода. След това може да използвате скраб продукт, който се нанася с леки масажни движения, за да може да почистите лицето в дълбочина и да сте сигурни, че при отваряне на порите няма да ги замърсите. Може да нанасете продукт за преди бръснене и да положите гореща кърпа на лицето. Топлината отваря порите и спомага продуктът да проникне в дълбочина и да омекоти косъма. Според дебелината и твърдостта на косъма, тази стъпка може да се повтори.

2. Нанасяне на продукт за бръснене

Тук има много продукти, които можете да изберете според предпочитанията си – различни видове крем за бръснене или класически бръснарски сапун, който е с изключителна дълготрайност. Целта тук е независимо от избрания продукт, да се създаде обилна пяна, която да може да се разнесе равномерно. 

3. Фактическо бръснене

Може да използвате различни варианти на самобръсначки - с отворен гребен (по агресивни - за по гъста и твърда брада), със затворен гребен и с глава на Gillette. Предимствoтo на класическото ножче е, че може да се почиства перфектно след всяко бръснене или по-често да се сменя по хигиенни причини. Освен това цената му е несравнимо по-ниска от цената на глави Gillette. С предварително почистване на лицето и използване на нови или стерилизирани ножчета се намалява вероятността от кожни проблеми по лицето.

4. Затваряне на порите

Тук използваме комбинация от студена кърпа и продукти за след бръснене, които отново варират според личния избор и предпочитания. Добре е продуктът за след бръснене да се нанесе с леки масажни движения, за да попие добре, да успокои и затвори отворените пори.

Класическото мокро бръснене е ритуал, който препоръчваме всеки мъж да преживее!