ПОРЪЧАЙ ДНЕС 📦 ВЗЕМИ УТРЕ с безплатна 🚚 доставка за над 50лв

Регистрирайте се за да имате възможността да се възползвате от намаленията ни.

Какво е мокро бръснене?

Средностатистическият мъж прекарва приблизително 3000 часа от живота си в бръснене - или това са цели четири месеца. Тъй като това занимание отнема толкова време, хубаво е да го правим правилно. Мокрото бръснене може да направи бръсненето ви по-удобно и по-ефективно.
Експертите по бръснене от The English Shaving Company разкриват какво точно представлява мокрото бръснене, инструментите, които трябва да използвате и как точно да се бръснете.

Казано с прости думи, мокрото бръснене е метод за бръснене, който включва вода, за разлика от сухото бръснене, което най-често се прави с електрическа самобръсначка. Мокрото бръснене обикновено изисква четка за бръснене, сапун за бръснене и бръснач, за да премахнете космите. Комбинираната употреба на тези продукти помага да се поддържа бръсненето мокро и подобрява качеството на крайния резултат.


КАКВО ВИ Е НУЖНО ЗА МОКРО БРЪСНЕНЕ?


Основните неща, от които се нуждаете за мокро бръснене, са бръснач, сапун за бръснене (или крем) и четка за бръснене. Видът на самобръсначката и четката, които използвате, както и марката сапун зависи от вас. Традиционно при мокро бръснене се използва самобръсначка с двойни остриета (double edge safety razor) или прав бръснач, заедно с четка за бръснене с косъм от нерез или от язовец.
Има и други продукти, които могат да помогнат за постигането на наистина близко и ефективно мокро бръснене. Те включват сапун преди бръснене, с който да подготвите кожата си, афтършейв след бръснене, който дезинфекцира и успокоява, както и стипца (под формата на стик или камък), за да се избегне кървене от евентуално порязване.
The English Shaving Company е специалист в традиционното мокро бръснене и смята, че на бръсненето трябва да се гледа сериозно. С чувството на комфорт по време на бръснене и след бръснене не трябва да се правят компромиси - не и когато през целия си живот ще отделите 3000 часа за него!
Често погрешно се смята, че традиционното мокро бръснене с класическа самобръсначка, качествен сапун и четка е по-скъпо от мокрото бръснене със самобръсначка за еднократна употреба. Въпреки че първоначалната цена може да бъде по-голяма, по-висококачествените продукти имат по-дълъг живот на употреба и ви спестяват пари в дългосрочен план. Цената на сменяемите ножчета за класическите самобръсначки също са изключително икономични.

КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА НА МОКРОТО БРЪСНЕНЕ?


Докато мокрото бръснене е един от най-често срещаните начини за премахване на космите по лицето, то не е единственият съществуващ метод.

СУХО СРЕЩУ МОКРО БРЪСНЕНЕ


Сухото бръснене се отнася до всяка форма на бръснене, която не включва вода. Не се препоръчва да опитвате сухо бръснене с класическа самобръсначка; без подходящите средства за осигуряване на "смазка", най-вероятно ще усетите неприятно раздразване на кожата , неудобство при бръсненето и порязвания.
Сухото бръснене се извършва най-често с електрическа самобръсначка, която е предназначена за бръснене без вода. Често отнема по-малко време от мокрото бръснене, но може да бъде по-малко ефективно или да предизвика повече дразнене. Зависи от типа на кожата ви какво е най-подходящо за вас. Колкото повече използвате метода на сухо бръснене, толкова повече кожата ви ще свикне.
Мокрото бръснене е традиционният метод за бръснене и следователно е изпитан, ефективен начин за бръснене. Ако бързате и нямате никакво време, тогава сухото бръснене може да бъде добър вариант за вас, но повечето мъже смятат, че мокрото бръснене е по-ефективно и приятно.

КАКВИ СА СТЪПКИТЕ ЗА БЛИЗКО И КАЧЕСТВЕНО МОКРО БРЪСНЕНЕ:


1. Измийте лицето си с топла вода и сапун, предназначен за вашето лице и кожа - сапунът преди бръснене е идеален.
2. Пригответе вашата пяна с помощта на четка за бръснене и сапун. Висококачествената четка и сапун ще създадат богата и кремообразна пяна.
3. Нанесете пяната върху лицето си с помощта на четката с кръгови движения, повдигайки космите от кожата.
4. Бръснете по посоката на растеж на косъма (with the grain). Честото измиване на самобръсначката премахва отрязаните косми и ви гарантира, че ножчето ви остава остро и ефективно.
5. Повторно нанесете пяна и бръснете диагонално на посоката на растеж на косъма (across the grain).
6. Ако е необходимо, нанесете отново пяна, и накрая обръснете в посока обратна на растежа на косъма (against the grain). Този "triple-pass" метод създава изключително близък и гладък резултат.
7. Изплакнете всички остатъци.
8. Нанесете афтършейв, за да дезинфекцирате, овлажните и успокоите кожата си.
 

Надяваме се, че тези инструкции ще ви бъдат от полза. :)

*Оригиналната статия е на The English Shaving Company
https://www.theenglishshavingcompany.com/what-is-wet-shaving/