ПОРЪЧАЙ ДНЕС 📦 ВЗЕМИ УТРЕ с безплатна 🚚 доставка за над 50лв

Регистрирайте се за да имате възможността да се възползвате от намаленията ни.

Бръснене с класическа самобръсначка

Бръсненето с класическа самобръсначка изисква малко практика. Кожата също се нуждае от известно време, за да свикне с бръсненето. Истината е, че когато се прави правилно, бръсненето с класическа самобръсначка не е нито опасно, нито трудно.

Ако сте начинаещи, следните инструкции ще ви улеснят при първите ви стъпки:


Стъпка 1:

На първо място, навлажнете брадата с топла вода и я покрийте добре с пяна. За да направите това, разбийте и след това нанесете пяната от сапуна или крема за бръснене с четка. Трябва да си отделите две и половина до три минути за тази стъпка - уверете се, че се наслаждавате на този малък масаж. Това ще позволи на острието да се плъзга по кожата по-лесно.

Уверете се, че главата и дръжката на бръсначката са здраво прикрепени една към друга, но затегнете винта само до степента, до която може да се отвинти без много усилия.


Стъпка 2:

Сега започнете с бръсненето.

Винаги използвайте остри ножчета. Дори и да звучи малко парадоксално, колкото по-остро е ножчето, толкова по-малък е рискът да се порежете. Причината за това е, че сте склонни да оказвате по-силен натиск с тъпо ножче. (Препоръчваме устойчивите на ръжда ножчета за бръснене MÜHLE, които са перфектни за  самобръсначките на MÜHLE.)

Задръжте самобръсначката под ъгъл от около 30° към кожата.
Започнете с бузите и оставете бръсначът да се плъзга по кожата, като прилагате лек натиск.
Винаги бръснете по посока на растежа на брадата.


Стъпка 3:

Когато бръснете врата, опънете кожата здраво със свободната си ръка.


Стъпка 4:

Изплакнете оставащата пяна със студена вода. Афтършейв балсамите на MÜHLE подхранват и успокояват кожата след бръснене.

Не се обезсърчавайте от малки порязвания или одрасквания. След като свикнете със самобръсначката, те рядко ще се появяват.

Стипцата (под формата на стик или камък, предлагани от MÜHLE) помага за спиране на кървенето и за затваряне на рани.

От къде точно да започнете и дали да използвате отворен или затворен гребен е нещо, което ще научите чрез експериментиране. С натрупването на опит ще развиете своя собствена техника и ще създадете свой личен ритуал за бръснене.

Можете да намерите подходящата за вас самобръсначка на MÜHLE в магазина ни.