ПОРЪЧАЙ ДНЕС 📦 ВЗЕМИ УТРЕ с безплатна 🚚 доставка за над 50лв

Регистрирайте се за да имате възможността да се възползвате от намаленията ни.

За мокрото бръснене

Специално за вас, мъже – малко повече информация за мокрото бръснене у дома.

Класическото мокро бръснене е ритуал и една от малкото процедури за мъже, които са грижа за мъжката кожа. На нашия сайт ще намерите продукти за всички етапи на процедурата мокро бръснене у дома. 

Самият ритуал на класическото мокро бръснене варира според вашите предпочитания, но всяко мокро бръснене има няколко основни етапа, които се следват винаги и са важни за преживяването, за резултата и за ефективността на самата процедура:

1. Подготовка за бръсненето

Противно на общоприетото схващане, всъщност подготовката е ключът към едно добре изпълнено класическо мокро бръснене. Това е етапът, в който кожата и косъмът се подготвят за допир с бръснача. Крайната цел е порите да бъдат отворени и благодарение на това – косъмът да бъде омекотен в дълбочина.

На този етап първо трябва да почистите лицето с почистващ гел или мицеларна вода. След това може да използвате скраб продукт, който се нанася с леки масажни движения, за да може да почистите лицето в дълбочина и да сте сигурни, че при отваряне на порите няма да ги замърсите. Може да нанасете продукт за преди бръснене и да положите гореща кърпана лицето. Топлината отваря порите и спомага продуктът да проникне в дълбочина и да омекоти косъма. Според дебелината и твърдостта на косъма, тази стъпка може да се повтори.

2. Нанасяне на продукт за бръснене

Тук има много продукти, които можете да изберете според предпочитанията си – различни видове крем за бръснене или класически бръснарски сапун, който е с изключителна дълготрайност. Целта тук е независимо от избрания продукт, да се създаде обилна пяна, която да може да се разнесе равномерно. 

3. Фактическо бръснене

Може да използвате различни варианти на самобръсначки - с отворен гребен (по агресивни - за по гъста и твърда брада), със затворен гребен и с глава на Gillette. Предимствoтo на класическото ножче е, че може да се почиства перфектно след всяко бръснене или по-често да се сменя по хигиенни причини. Освен това цената му е несравнимо по-ниска от цената на глави Gillette. С предварително почистване на лицето и използване на нови или стерилизирани ножчета се намалява вероятността от кожни проблеми по лицето.

4. Затваряне на порите

Тук използваме комбинация от студена кърпа и продукти за след бръснене, които отново варират според личния избор и предпочитания. Добре е продуктът за след бръснене да се нанесе с леки масажни движения, за да попие добре, да успокои и затвори отворените пори.

Класическото мокро бръснене е ритуал, който препоръчваме всеки мъж да преживее!